ADIYAMAN / KAHTA - Alidam İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1923 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. O tarihte şartlar el vermediğinden dolayı eğitim öğretim köy halkının belirlediği evlerde yapılıyordu. Bu durum 1940 yılına kadar devam etmiştir. 1940 yılında sadece 1 (bir) sınıf inşa edilmiştir. Bu binada köy çeşmesinin hemen yanına yapılmıştır. Bu binadaki eğitim öğretim 1963 yılına kadar devam etmiştir.

1963 yılında köyün doğu çıkışında şu an ana sınıfı ve bilişim sınıfı olarak kullandığımız birbirinden bağımsız iki derslik inşa edilmiştir. Her dersliğin yanında da birer lojman yapılmıştır. Lojmanlardan bir tanesi evli biri de bekar öğretmen için inşa edilmiştir. Bu dersliklerde birleştirilmiş sınıf olarak kullanılmıştır.

Okulumuzun ana binası 1990 yılında yapılmıştır. Binamız iki katlı olup altı (6) derslik, bir (1) öğretmenler odası, bir (1) de müdür odası olarak yapılmıştır. 1991 yılında da iki lojman, bir (1) depo, bir (1) tuvalet inşa edilmiştir. Bu tarihten itibaren okulumuzda değişik yıllarda tadilat ve inşaat faaliyetleri olmuştur.

2001-2002 yılında ana sınıfı eğitim öğretim faaliyetine geçmiştir. 2006 yılında okulumuzun etrafı çitlerle çevrilmiştir. 2009 yılında okulumuzun ikinci tuvaleti yapılmıştır. 2010 yılında öğretmenlerimizin katkılarıyla okulumuzu içi ve dışı boyanmıştır. Ayrıca okul içerisinde bulunan ve kırık olan su depoları tamir edilerek bahçede bulunan tuvaletlerin üstüne taşınmıştır.

2018-2019 eğitim öğretim yılında ilkokul binasının yapım çalışmalarından dolayı lojman eğitim öğretime hazır hale getirilerek kullanıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının 2.döneminde bina tamamlanarak yeni binada eğitim öğretime geçilmiştir.

Okulumuzun Kahta'ya uzaklığı45 kmolup, coğrafi konum olarak: doğusunda Gedik mezrası, batısında Dumlu köyü, kuzeyi ve güneyi de dağlarla çevrilidir. Okulumuzun şu andaki Okul Müdürü Nusret GENÇ, İlkokul Müdür Yardımcısı Yasir CAN, Ortaokul Müdür Yardımcısı Enes ÇELİK'tir. Ayrıca okulumuzda 15 öğretmen bulunmaktadır.

Yayın: 02.11.2020 - Güncelleme: 02.01.2024 09:43 - Görüntülenme: 220